سهم صنایع غذایی از صادرات غیرنفتی چقدر است؟
در ۱۱ ماهه سال قبل ۱۱ درصد از صادرات غیرنفتی در بخش کشاورزی و صنایع غذایی بوده و میوه و ترهبار و خشکبار بیشترین صادرات را در این گروه داشتهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “هلدینگ سرمایه گذاری برشا” بر اساس گزارش عملکرد تجارت خارجی ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۰ که از سوی وزارت صمت منتشر شده، کل صادرات غیرنفتی شامل پتروشیمی و میعانات گازی، معدن و صنایع معدنی، کشاورزی و صنایع غذایی، فرش و صنایع دستی و صنعت (کلیه صنایع تولیدی به جز صنایع فوق) نیز در ۱۱ ماهه سال قبل معادل بیش از ۱۱۲ میلیون تن به ارزش حدود ۴۳.۵ میلیارد دلار بوده است.
سهم بخش کشاورزی و صنایع غذایی شامل میوه و تره بار؛ خشکبار؛ صنایع تبدیلی؛ شیرینی و شکلات و فرآوردههای غلات؛ محصولات لبنی؛ محصولات حیوانی و صنایع وابسته؛ گل و گیاه دارویی، خوراکی و صنعتی از کل ارزش صادرات غیرنفتی حدود ۱۱ درصد است.
بر این اساس در ۱۱ ماهه سال قبل صادرات بخش کشاورزی و صنایع غذایی بیش از هفت میلیون و ۶۰۰ هزار تن به ارزش چهار میلیارد و ۷۳۵ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ به لحاظ ارزش ۱۵ و به لحاظ وزن سه درصد کاهش داشته است.
در این میان میوه و تره بار بیشترین میزان، معادل ۳۱.۶ درصد از کل صادرات بخش کشاورزی و صنایع غذایی را به خود اختصاص داده و خشکبار با سهم ۲۹.۳ درصدی در جایگاه دوم قرار دارد. بر این اساس بیش از ۶۰ درصد صادرات بخش کشاورزی و صنایع غذایی مربوط به میوه و تره بار و خشکبار بوده است.
بر این اساس در ۱۱ ماهه سال قبل بیش از پنج میلیون تن میوه و تره بار به ارزش نزدیک به ۱.۵ میلیارد دلار و ۵۹۰ هزار تن خشکبار به ارزش نزدیک به ۱.۴ میلیارد دلار از ایران صادر شده است.
صنایع تبدیلی، شیرینی و شکلات و فرآوردههای غلات و محصولات لبنی سه گروه بعدی با بیشترین صادرات هستند که به ترتیب ۱۲.۱، ۸ و ۷.۶ درصد از کل ارزش صادرات بخش کشاورزی و صنایع غذایی را به خود اختصاص داده است. ارزش صادرات این سه گروه به ترتیب ۵۷۳، ۳۸۰ و ۳۵۸ میلیون دلار بوده است.
دو گروه آخر هم که کمترین صادرات را داشتند شامل محصولات حیوانی و صنایع وابسته با ۲۹۴ میلیون دلار و گروه گل و گیاه دارویی، خوراکی و صنعتی با ۲۴۹ میلیون دلار صادرات بوده که به ترتیب ۶.۲ و ۵.۳ درصد از کل ارزش صادرات بخش کشاورزی و صنایع غذایی را به خود اختصاص داده است.