دامداران با مازاد جمعیت دامی ضعیف روبهرو هستند
رییس شورای تامین دام با تاکید بر اینکه دامداران با مازاد جمعیت دامی ضعیف و کم وزن به دلیل تشدید خشکسالی روبهرو هستند، گفت: تنها راهکار رفع این مشکل، صادرات دام زنده به کشورهای حاشیه خلیج فارس است تا تولید به حیات خود ادامه دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “دام سالم فجر آسیا وابسته به هلدینگ سرمایه گذاری برشا” به نقل از ایرنا منصور پوریان درباره وضعیت تولید دام زنده و مشکلات این بخش، افزود: با توجه به افزایش چند برابری قیمت نهادههای دامی و استمرار خشکسالی در برخی استانها از جمله خوزستان، ایلام، کرمانشاه و فارس با کمبود علوفه در مراتع و کم آبی و بی آبی روبهرو هستند که همین امر باعث ضعف دام ها و غیر اقتصادی شدن این تولیدات شده است.
به گفته وی، طبق آمارها کشور دارای چهار میلیون راس دام زنده سبک و سنگین است.
رییس شورای تامین دام با بیان اینکه دامداران بهطور جدی با کمبود سرمایه و تامین نقدینگی روبهرو هستند، اظهار داشت: اکنون برای نجات صنعت دامی کشور دو راهکار خرید تضمینی دام زنده و صادرات وجود دارد که مغفول ماندن این دو فرایند دامداران را تحت فشار قرار داده است.
وی تصریحکرد: در بحث خرید تضمینی دام توسط شرکت پشتیبانی امور دام، طبق دستور العمل باید دام چاق با وزن بالا خریداری شود و دامداران همه هزینههای فرایند تولید گوشت قرمز (کشتار، قطعه بندی، انجماد و غیره) را تا زمان تحویل به انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام بپردازند؛ این درحالی است که اکنون دامداران با مشکل جدی دامهای ضعیف و عدم توان پرداخت هزینههای فرایند کشتار دام تا تحویل گوشت درب شرکت مواجه اند.
پوریان اضافهکرد: پس از فرایند خرید، پول دو ماه بعد به دست تولیدکنندگان می رسد این درحالی است که قیمت دام زنده در استان ها توافقی انجام میشود.
رییس شورای تامین دام با بیان اینکه هیچوقت صادرات دام زنده بر قیمت عرضه گوشت قرمز داخلی تاثیر چندانی نداشته است، گفت: در بحث صادرات دام زنده، اکثر کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کویت، عمان، عراق، امارات و قطر به ترتیب خواستار دام زنده ضعیف و کم وزن هستند که این موقعیت خوبی برای صادرات دام زنده کشور و ایجاد دوره تنفس برای دامداران است تا بتوانند با خروج بخشی از دام های خود از مراکز تولید، شرایط را برای تولیدات جدید یا حفظ پرواربندی فراهم کنند.