35 درصد مرغداری های ساوه غیر فعال هستند - هلدینگ سرمایه گذاری برشا

35 درصد مرغداری های ساوه غیر فعال هستند

35 درصد مرغداری های ساوه غیر فعال هستند

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ساوه گفت: ۳۵ درصد از مجموع مرغداریهای راه اندازی شده این شهرستان غیرفعال بوده و تولید در این واحدها متوقف شده است.
دکتر داوود سرمدی در جلسه هم اندیشی برای بهره برداری از واحد تولیدی زرماکیان مزرعه سبز به منظور کشتار و بسته بندی مرغ که با حضور برخی از مسئولان و مرغداران شهرستان ساوه در مجتمع شیر و گوشت دامدشت ساوه برگزار شد، اظهار کرد: مشکلات اقتصادی به ویژه سرمایه در گردش، کمبودهای زیرساختی در تولید و بسته بندی و از همه مهمتر مشکلاتی در تامین نهادههای دامی موجب شده است که بخشی از مرغداریهای شهرستان از چرخه تولید خارج شوند.
وی بیان کرد: فعالیت هلدینگ سرمایه گذاری برشا در تولید و کشتار دام سبک و سنگین و نیز راهاندازی کشتارگاه مرغ موجب شده است تا ساوه سهم بالایی را در سطح استان و کشور در تولید این محصولات کسب کند و رسیدن به ظرفیت 100 درصدی فعالیت مرغداریها و دامداریهای شهرستان در تولید محصول سالم و عرضه آن به سراسر کشور و از همه مهمتر تکمیل ظرفیتهای خالی تولیدی در صنعت دام و طیور دور از انتظار نیست.
رئیس شبکه دامپزشکی ساوه در ادامه گفت: بطور متوسط سالانه پنج میلیون قطعه جوجه ریزی در سطح این شهرستان صورت میگیرد که بسته به شرایط اقتصادی و تقاضای بازار این میزان ظرفیت جوجه ریزی متغیر است و میتوان با تکمیل ظرفیت های خالی تولیدی در مرغداریها میزان جوجه ریزی را تا 35 درصد افزایش داد.
وی بیان کرد: به دلیل برخی مشکلات اقتصادی و موانع پیش روی تولید برخی مرغداریها تنها یک الی دو دوره در سال جوجه ریزی داشته اند که می توان تعداد دفات جوجهریزی هر واحد مرغداری را حداقل تا 6 بار افزایش داد.
او در ادامه تهیه جوجه با قیمت مناسب و تامین نهاده های دامی را مهمترین مانع پیش روی تولید مرغداران این شهرستان بیان کرد و افزود: با حمایتهای هلدینگ سرمایه گذاری برشا میتوان موانع پیش روی تولید مرغداریهای شهرستان را برطرف و بستری ایجاد کرد تا مرغداران با ظرفیت کامل فعالیت کنند.
کارشناس امور دام و طیور جهادکشاورزی ساوه نیز گفت: این شهرستان 74 مرغداری با ظرفیت حدود دو میلیون قطعه را داراست که این تعداد مرغداری در بالاترین ظرفیت فعالیت خود تنها 600 هزار قطعه جوجه ریزی در بهترین وضعیت داشته اند و با یک سوم ظرفیت فعالیت دارند.
حمزه پشمینه پوش افزود: نوسانات قیمت در بازار و مشکلاتی که پیش روی مرغداران است موجب شده تا مرغداریها با ظرفیت حداقلی فعالیت کنند و امیدواریم با راه اندازی کشتارگاه شرکت زرماکیان مزرعه سبز و برآوردن توقعات مرغداران و نیز سیاستهای حمایتی که در دولت جدید شکل خواهد گرفت، روند تولید افزایش یابد.
رئیس شورای اسلامی شهر غرق آباد نیز گفت: جوامعی در حوزه تولید موفق هستند که در حوزه اقتصادی مدیریت صحیح توام با برنامه ریزی دقیق را ارائه دهند و به عنوان کشوری قدرتمند در حوزه اقتصاد تبدیل شوند.
ابوالفضل باباشلو افزود: مشارکت بین بخشی با بهره گیری از علم و دانش روز در حوزه تولید در سایه انسجام و کار تیمی می تواند موانع پیش روی تولید را از سر راه بردارد و در مجموعه گروه صنعتی میهن این رویه مشاهده میشود.
وی بیان کرد: بهره گیری از ایدههای نخبگان و فعالان توانمند اقتصادی در صنعت مرغداری می تواند روند تولید را شتاب بخشد و افزایش بهرهوری و امید به زندگی را به ارمغان بیاورد و تولید را از حالت منفعلانه خارج کند.
باباشلو افزود: سرمایه گذاری هلدینگ برشا در مجاورت شهر غرق آباد منجر به افزایش آمار اشتغال در این منطقه شده و فضای کسب و کار را رونق بخشیده است و قطعا با همفکری و تعامل این مجموعه با فعالان صنعت مرغداری میتوان توسعه اقتصادی را به عینه مشاهده کرد.
در ادامه رئیس هیات مدیره تعاونی مرغداران نمونه ساوه گفت: با وجود مشکلاتی که مرغداران با آن مواجه هستند مرغ مورد نیاز شهرستان تولید و روانه بازار مصرف میشود و هرگونه اختلال در تامین مرغ به شبکه توزیع بر می گردد.
جواد مقدم افزود: برخی مداخلات در توزیع مرغ موجب شده است که موضوع تامین مرغ مورد نیاز شهروندان ساوجی با اختلال مواجه شود. اصلاح نحوه عرضه مرغ در بازار می تواند این چالش را برطرف کند.
وی بیان کرد: هزینه تمام شده تولید مرغ به ویژه هزینه نیروی انسانی، حمل و نقل و جوجه ریزی بسیار بالاست اما مرغداران خود را مکلف به تولید و عرضه آن به بازار با قیمت مصوب هستند.
عضو هیات مدیره شرکت تعاونی مرغداران اعتماد ساوه نیز گفت: راه اندازی کشتارگاه شرکت زرماکیان مزرعه سبز بخش اعظمی از مشکل مرغداران ساوه را در حوزه کشتار و بسته بندی برطرف خواهد کرد و منجر به توسعه صنعت مرغداری شهرستان میشود.
حسن مرتضوی افزود: افزایش قیمت جوجه منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید مرغ میشود و مرغدار ناگزیر است با وجود افزایش قیمت جوجه و رشد تصاعدی قیمت تمام شده تولید، مرغ را با قیمت مصوب دولت به بازار عرضه کند و از طرفی مرغ با وزن بیش از دو کیلو نیز با حداقل قیمت خریداری میشود.
وی خواستار عدم دستوری شدن قیمت مرغ شد و افزود: دولت نباید در نرخ گذاری قیمت مرغ مداخله کند چرا که هرگونه محدودیت منجر به افزایش قیمت خواهد شد و طبیعی است که نرخ مرغ با تقاضای بازار تنظیم خواهد شد و نیازی به دستوری کردن نیست.
در ادامه این جلسه سهرابی عضو هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران ایران و از فعالان صنعت مرغداری در ساوه نیز گفت: ظرفیت تولید مرغ گوشتی کشور 15 درصد مازاد بر نیاز است و دلیل آن صادرات این محصول در سالهای گذشته است.
وی افزود: عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت یک کالا در بازار است و دخالتهای دستوری غیر از اینکه نظم بازار را برهم بزند دستاورد دیگری نخواهد داشت که امیدواریم با تدبیر دولت جدید مشکلات این صنعت در تولید و عرضه برطرف شود.
سهرابی بیان کرد: ایجاد زنجیره تکمیلی تولید و عرضه دام و طیور به همت هلدینگ سرمایه گذاری برشا با سازوکاری که اتخاذ شده است منجر به عرضه موفق محصول در بازار خواهد شد و اقتصاد مرغداری را توانمندتر خواهد کرد.
وی نوسانات قیمت را توزیع نامناسب مرغ و تخم مرغ دانست و افزود: تفاوت بالای میزان عرضه و تقاضای بازار منجر به نوسانات شدیدی قیمتی خواهد شد که کنترل قیمت را از توان بازار خارج خواهد کرد.
او گفت: مرغداریها سرمایه ملی کشور محسوب می شوند و ایجاد ساختارهای حرفه ای توسط مجموعه های سرمایه گذاری نظیر هلدینگ برشا وابسته به گروه صنعتی میهن میتواند در حفظ سرمایه های ملی و ارتقای کیفی و کمی صنعت برق تاثیرگذار باشد.