محققان ورقه های مخصوصی ابداع کرده اند که با تغییر رنگ، میزان نیتریت در گوشت های فراوری شده را تشخیص می دهد و از مشکلات سلامتی مرتبط با مقدار زیاد این ماده جلوگیری کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی “رویال طعم وابسته به هلدینگ سرمایه گذاری برشا” به نقل از نیواطلس، بیشتر اوقات با افزودن نیتریت سدیم به گوشت های فراوری شده، از فاسد شدن آن جلوگیری می شود. علاوه برآن افزودن ماده مذکور رنگ و طعم خاصی به گوشت می دهد. اما افزودن ماده مذکور در مقیاس وسیع مشکلات زیادی برای سلامت انسان ایجاد می کند. در همین راستا محققان یک ورقه تغییر رنگ دهنده ابداع کرده اند که سطح نیتریت افزودنی به گوشت را نشان می دهد.
گروهی از محققان دانشگاه بورگوس اسپانیا ماده ای به نام Polysen ابداع کرده اند که در حقیقت «حسگر پلیمری» است. این ماده از مونومر (مولکول های جداگانه ای که با یکدیگر واکنش می دهند و زنجیره پلیمری بزرگ تری را تشکیل می دهند)و اسید هیدروکلرویک تشکیل شده است.
هنگامیکه یک تکه از این ورقه روی نمونه گوشت قرار داده شد، مونومرها و اسید با نیتریت موجود در ماده غذایی واکنش نشان دادند. هنگامیکه پس از ۱۵ دقیقه واکنش تکمیل و ورقه مذکور برداشته شد، گوشت به مدت یک دقیقه در دمای اتاق در محلول هیدروکسید سدیم قرار داده شد. این امر سبب می شود هرچه میزان نیتریت در گوشت بیشتر باشد، رنگ زرد بیشتری در ورقه پدیدار شود.
محققان برای تست این فناوری، ورقه های Polysen را روی ۲۶ تکه گوشت خوک قرار دادند که ۱۶ قطعه از آنها از مخزن خارج شده بودند. محققان به ۸ تکه دیگر گوشت به طور عمدی نیتریت اضافه کردند.
هنگامیکه این ورقه ها به نیتریت واکنش نشان دادند و رنگشان تغییر کرد از یک اپ موبایل برای تطبیق طیف زردی که با ماده مذکور مرتبط است، استفاده شد. نتایج نشان داد عملکرد ورقه مذکور در یافتن نیتریت مشابه روش های معمول است.
اکنون محققان امیدوارند فناوری مذکور را به شکل یک کیت ارزان توسعه دهند تا برای آزمایش گوشت ها در خانه به کار رود. ورقه مذکور مطابق استانداردهای اتحادیه اروپا است.